Share
Veste proastă de la Lufthansa. Însoţitorii de zbor ai companiei Germanwings au intrat în grevă

Veste proastă de la Lufthansa. Însoţitorii de zbor ai companiei Germanwings au intrat în grevă

Compania aeriană Germanwings, care operează zboruri pentru Eurowings, partener al Lufthansa, a anunțat că însoţitorii săi de zbor au început o grevă de trei zile la miezul nopţii de duminică spre luni.

Așa cum LifeNews.ro anunța încă de săptămâna trecută, sindicatul UFO din cadrul Lufthansa a declanșat o grevă care afectează unele zboruri de conexiune ale companiei. Din fericire, acțiunea de protest are o amploare mai redusă decât cea estimată inițial.

Eurowings, partener al Lufthansa, anunță că vor fi afectate circa 180 de zboruri în perioada din preajma Anului Nou și că actualizează periodic detaliile despre efectele grevei pe site-ul său web.

Germanwings operează zboruri pentru Eurowings. Aproximativ 30% din flota de 140 de avioane Eurowings aparţine Germanwings.

Circa 15% din zborurile Eurowings vor fi afectate, a declarat pentru agenția germană dpa o purtătoare de cuvânt a companiei. „Din 1.200 de zboruri planificate în perioada de grevă, peste 1.000 vor fi operate”, a precizat aceasta.

Majoritatea zborurilor afectate de grevă sunt interne, dar unele legături către Austria şi Elveţia vor fi, de asemenea, perturbate.

Sindicatul echipajului de cabină UFO a cerut însoţitorilor de zbor să participe la această grevă începând cu 30 decembrie. În centrul disputei care a dus la declanşarea acestei acţiuni de protest se află reglementările privind munca part-time.

Citește și:

Leave a Comment