Share
De Crăciun, aproape 1.000 de șoferi au rămas fără permis în doar trei zile

De Crăciun, aproape 1.000 de șoferi au rămas fără permis în doar trei zile

Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a anunțat astăzi că angajații săi au ridicat permisele a 963 de conducători auto şi 179 de certificate de înmatriculare, în cele trei zile ale sărbătorii Crăciunului.

Conform oficialilor MAI, în perioada 25-27 decembrie, 8.200 de poliţişti şi 2.300 de jandarmi au fost angrenaţi în dispozitivele de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, fiind constituite zilnic, în medie, 4.000 patrule din care 2.757 de poliţie, 584 de jandarmerie şi 659 mixte poliţie-jandarmerie.

De asemenea, în perioada respectivă au avut loc 569 acţiuni în urma cărora au fost constatate 10.541 fapte contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de peste patru milioane de lei, iar a bunurilor confiscate de aproximativ 46.000 lei.

În urma avertizărilor meteorologice pentru perioada imediat următoare, peste 5.300 de pompieri cu 3.300 mijloace tehnice specifice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul autorităţilor locale şi al cetăţenilor în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) începând de vineri seara, ora 22:00, până duminică, la ora 22:00, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45-50 km/h şi de peste 60-70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie) şi în sud-est. Temporar, în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, în sudul Moldovei şi din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) şi în Muntenia şi vestul Dobrogei vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

Codul galben de ninsoria fost instituit pentru intervalul 27 decembrie, ora 22:00 – 29 decembrie, ora 20:00, când vor avea loc ninsori însemnate cantitativ şi viscol în judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui şi în anumite zone din judeţele Vrancea, Covasna, Buzău, Braşov, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Sibiu, Vâlcea, Gorj şi Hunedoara.

În București, temperaturile vor marca o scădere de la o zi la alta, începând de vineri seara, ajungându-se la minime de minus 2 grade, iar de sâmbătă vor cădea precipitaţii mixte şi, ulterior, sub formă de ninsoare. Cerul va avea înnorări şi temporar vor fi precipitaţii, cu precădere în a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) şi pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie). Maxima de sâmbătă va fi de 4-6 grade, iar cea de duminică de 1-3 grade. Temperaturile minime se vor situa în intervalul minus 2 – 0 grade.

Leave a Comment