Share
Avion cu 100 de persoane la bord, prăbușit în Kazahstan. Cel puţin 14 pasageri au decedat

Avion cu 100 de persoane la bord, prăbușit în Kazahstan. Cel puţin 14 pasageri au decedat

Agenția kazahă Kazinform a anunțat în această dimineață că un avion de pasageri al companiei aeriene Bek Air s-a prăbuşit în timpul decolării de pe aeroportul din Almaty. Primele date arată 14 victime și 30 de persoane rănite, unele în stare critică.

Cel puţin 14 persoane au murit după ce un avion de pasageri al companiei aeriene kazahe Bek Air s-a prăbuşit vineri în zori în timpul decolării de pe aeroportul din Almaty.

Aeronava Fokker 100 a pierdut din altitudine în timpul decolării, a trecut printr-un gard de beton apoi a lovit o clădire rezidenţială de două etaje, a precizat guvernul acestei republici foste sovietice, scrie AFP. Avionul a căzut într-o zonă locuită, a comunicat comitetul pentru situaţii de urgenţă.

Accidentul s-a produs în apropiere de Kzyl-tu, localitate situată la nord-est de aeroportul fostei capitale kazahe, inima economică a ţării. Autorităţile nu au precizat dacă există victime şi în rândul locuitorilor din zonă.

Echipele de salvare încercau să-i scoată pe cei rămaşi în interiorul avionului grav avariat, relatează dpa.

Aproximativ 30 de persoane au fost rănite, dintre care 17 – inclusiv opt copii – se crede că se află în stare critică, au spus oficialii.

Cel puţin 60 de persoane au supravieţuit accidentului, potrivit paginii de Facebook a aeroportului, care a publicat lista cu numele lor.

Rapoartele iniţiale indică faptul că la bord se aflau 100 de persoane – 95 de pasageri şi cinci membri ai echipajului, potrivit guvernului.

Avionul zbura din Almaty şi se îndrepta spre Nur-sultan, capitala Kazahstanului.

Un reporter Reuters care s-a deplasat la locul accidentului a relatat că în zonă este ceaţă densă.

Autorităţile nu au sugerat nicio cauză posibilă pentru accident. Comitetul aviaţiei a declarat că suspendă toate
zborurile cu acest tip de aparat în aşteptarea unei anchete.

„Responsabilii vor fi pedepsiţi potrivit legii”, a scris pe Twitter preşedintele kazah, Kassym-Jomart Tokayev, exprimând condoleanţe victimelor şi familiilor acestora.

Bek Air se descrie pe site-ul său drept prima companie aeriană low cost din Kazahstan și operează o flotă de şapte aeronave Fokker-10.

Leave a Comment