Share
Bucureștiul își cinstește eroii Revoluției din 1989

Bucureștiul își cinstește eroii Revoluției din 1989

Sute de persoane au participat în această seară la marşul de comemorare a Revoluţiei Române între Piaţa Victoriei, Piaţa Universităţii și Ministerul de Interne. La eveniment au participat atât președintele Iohannis cât și premierul Orban.

Klaus Iohannis şi Ludovic Orban au participat duminică seara la marşul de comemorare a victimelor Revoluţiei Române, care se desfăşoară în Piaţa Universităţii. Ei au plecat alături de sutele de participanţi, într-un marş de comemorare a Revoluţiei Române, care a avut ca punct de pornire Piaţa Victoriei, cu traseul Piaţa Universităţii – sediul Ministerului de Interne.

Între cei prezenţi la manifestare se mai află ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Mai mulţi participanţi au împărţit celor prezenţi baloane albe pe care este scris „Libertate” şi au scandat „Cinste lor, eroilor!”, „Cine a tras în noi, între 18 şi 22?”, „Păcat de sângele vărsat!”, „Jos comunismul!”.

În fruntea coloanei s-a aflat un banner inscripţionat cu mesaje scandate în timpul evenimentelor petrecute în urmă cu 30 de ani: „Noi suntem poporul / Jos cu dictatorul!”, „Libertate te iubim / Ori învingem ori murim!”, „Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”, „Soldaţi, soldaţi / Pe cine apăraţi?”.

Printre cei care au citit, în cadrul unei ceremonii, numele eroilor din 1989 au fost și ambasadorul Statelor Unite, Adrian Zuckerman, şi ambasadorul Marii Britanii, Andrew Noble.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban au plecat de la evenimentul de comemorare al eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, după ce au aprins o candelă şi au asistat la citirea numelor acestora, în faţa Ministerului Afacerilor Interne.

Leave a Comment