Share
Record: Americanii au cheltuit 7,4 miliarde de dolari de Black Friday

Record: Americanii au cheltuit 7,4 miliarde de dolari de Black Friday

Un studiu realizat de Adobe Analytics în Statele Unite arată că vineri, 29 noiembrie, cumpărătorii din Statele Unite au cheltuit online 7,4 miliarde de dolari cu ocazia reducerilor de Black Friday. Iată care au fost cele mai căutate produse.

Nivelul cheltuielilor marchează un record în privinţa cumpărăturilor online de Black Friday din SUA. De asemenea, reprezintă cea de-a doua cea mai mare vânzare online într-o zi de reduceri din istoria ţării, cu puţin sub sumele încasate anul trecut cu ocazia Cyber Monday, atunci când consumatorii au cheltuit cu 500 de milioane de dolari mai mult, indică datele Adobe.

Vânzările online de Black Friday au crescut cu aproximativ 20% faţă de anul trecut, potrivit Adobe Analytics, care măsoară tranzacţiile a 80 din cei mai buni 100 de retaileri online din SUA.

Printre cele mai vândute produse s-au numărat păpuşile „LOL Surprise”, articole legate de subiectul filmului Frozen 2, jocul FIFA 20 şi o consolă de jocuri Nintendo.

Adobe prevede că un nou record va fi doborât cu ocazia Cyber Monday din acest an (luni, 2 decembrie), când se estimează că vor fi cheltuiţi 9,4 miliarde de dolari. Federaţia Naţională de Retail se aşteaptă ca 69 de milioane de cumpărători americani să profite de chilipirurile online de luni.

Creşterea de vineri a cumpărăturilor în mediul online a fost însoţită de o scădere de 6.2% a vânzărilor în magazine, conform datelor furnizate de ShopperTrak, menţionate de CNBC.

Adobe se aşteaptă ca vânzările cu ocazia Small Business Saturday (Sâmbătă pentru întreprinderile mici), în care cumpărătorii susţin magazinele locale mici, să ajungă la aproximativ 3,6 miliarde de dolari.

Și în România, de Black Friday, raportările comercianților au fost cât se poate de diferite și, unele, cu detalii ciudate. Astfel, dintre produsele achiziționate se remarcă echipamente foto de aproape 30.000 de lei, cazane de țuică, mașini și televizoare cu diagonala de 208 cm.

Citește și:

Leave a Comment