Share
Așa va arăta a treia generație Dacia Sandero

Așa va arăta a treia generație Dacia Sandero

Așa cum LifeNews a anunțat deja, a treia generație Dacia Sandero va fi lansată anul viitor și va avea o bază tehnică împrumutată de la Clio V, model abia lansat în România. Doar că, în cazul mărcii românești, această platformă performantă va fi „dezbrăcată” de unele componente pentru a elimina, măcar parțial, orice tendință de canibalizare între Sandero și Clio.

Anul viitor marca românească Dacia, deținută de grupul francez Renault, va avea o mulțime de surprize pentru clienții săi. După cum LifeNews a anunțat deja, vor fi lansate pe piață atât Sandero cât și Logan în versiuni cu totul noi care vor avea o bază tehnică diferită total de cea actuală.

În privința modelului Sandero, jurnaliștii francezi de la l`Argus au aflat detalii noi și au reușit chiar să realizeze o schiță foarte detaliată. Conform acestora, Dacia Sandero va avea parte de o adevărată revoluția tehnologică, inginerii renunțând la actuala platformă B0 în favoarea mult mai ofertantei CMF-B utilizată și de fratele francez Renault Clio V.

După modificarea completă a modelului Duster, țintește un nou succes prin cea de-a treia generație Sandero. Spre deosebire de modelul actual, care este doar o evoluție a primei generații, viitorul model Dacia de clasă B va fi cu totul nou. Dacă până acum strategia grupului Renault a fost aceea de a utiliza componente mai vechi, deja amortizate, ale modelelor mărcii franceze pe vehiculele Dacia pentru a putea menține un preț cât mai redus, noile norme de poluare impuse de autoritățile europene au forțat o schimbare radicală.

Astfel, Sandero va avea sub caroserie o platformă asemănătoare cu cea a actualelor Clio V și Captur II, însă în versiunea „Low Specs” (cu specificații reduse) care nu permite amplasarea tuturor tehnologiilor disponibile pe modelele franceze. Tot pentru a îl deosebi de Clio și Captur, modelul care va fi produs pentru piața europeană la Mioveni și Tanger (Maroc), va continua să aprofundeze stilul „germanic” de design. Ca și în cazul micului SUV Duster, cu care va împărți anumite componente, calitatea resimțită de clienți va crește, unul dintre exemplele în acest sens fiind amplasarea pe bord a unei tablete cu dimensiuni medii.

În privința propulsiei, viitorul Sandero va utiliza motoare alimentate cu benzină precum 1.0 SCe – 75 CP, 1.0 TCe – 100 CP și dieselul 1.5 Blue dCi – 85 CP. Tot pentru a menține o distanță sesizabilă față de Clio, modelul mărcii românești nu va avea în gamă și lăudatul 1.3 TCe de 130 CP. În schimb, la scurt timp după premiera mondială a modelului de bază, pe piață va ajunge și versiunea Stepway care va utiliza sistemul hibrid 1.6 E-Tech care dezvoltă 140 CP.

Jurnaliștii l`Argus susțin chiar că, în privința catalogului de prețuri, diferențele nu vor fi majore față de gama actuală. Este de așteptat ca prețurile fiecărei variante Dacia Sandero să se majoreze cu sume cuprinse între 200 de euro și 300 de euro. Desigur, nu intră în acest calcul și variantele care vor utiliza sistemul hibrid. În cazul acestora prețurile vor fi ceva mai mari.

Atât Sandero 3 cât și Logan 3 vor fi prezentate presei în vara lui 2020 și vor avea premiera mondială la expoziția auto de la Paris din luna octombrie a anului viitor. Imediat după acest eveniment ambele modele vor fi disponibile pentru comenzi.

Citește și:

Dacia Sandero randare

Leave a Comment