Share
Vision T – un nou concept Hyundai pentru un viitor SUV plug-în hybrid

Vision T – un nou concept Hyundai pentru un viitor SUV plug-în hybrid

Hyundai a prezentat conceptul Vision T la Salonul Auto de la Los Angeles. Conform oficialilor Hyundai, acest al șaptelea concept, dezvoltat în cadrul Centrului de Design Hyundai, evidențiază noua direcție de design a mărcii, explorând evoluția limbajului global „Sensuous Sportiness”.

„Căutăm soluții inovatoare în materie de design și ne dorim să adăugăm valoare emoțională experienței noastre de produs, prin intermediul limbajului global Hyundai Sensuous Sportiness”, a explicat SangYup Lee – Senior Vice President and Head of Hyundai Global Design Center.

Cele două teme care stau la baza designului sunt „Parametric Fantasy” și „Transcendent Connectivity”., iar stopurile, elemente distinctive ale modelului concept, au ca sursă de inspirație vehiculele deja prezentate Le Fil Rouge și Grandeur Face Lift.

Grila frontală are un caracter dinamic. Atunci când autovehiculul se află în mișcare, fiecare celulă a grilei se mișcă într-o succesiune prestabilită, optimizând aerodinamica și consumul. Profilul dinamic este evidențiat de forme geometrice care vin în contrast cu silueta netedă. Aspectul futurist al geamurilor laterale este subliniat și de ramă cromată cu finisaj satinat. În plus, plafonul panoramic din sticlă și lămpile din spate cu lumini de semnalizare secvențială sporesc atractivitatea modelului. Portul de încărcare, care dispune de un capac glisant, este situat pe partea pasagerului din dreapta – spate. În momentul încărcării vehiculului, sigla „Blue Drive” este iluminată.

Pentru a accentua sportivitatea modelului, jantele din aliaj evidențiază etrierele sistemului de frânare de culoare portocaliu închis. De asemenea, spițele jantelor prezintă un finisaj gri mat care pune în valoare strălucirea părților din crom satinat.

Hyundai Vision T Concept (1)

Leave a Comment