-
Josef Reiter (BMW România): România este pe dos față de piețele din vest - 13 hours ago
-
Denis Le Vot, CEO Dacia & Lada: Conceptul Bigster este un indiciu pentru calea pe care o vom urma - January 14, 2021
-
Renaulution: Viitorul Dacia, dezvăluit de șeful Renault, Luca de Meo - January 14, 2021
-
UPDATE: Surpriză în industria auto: Hyundai ar putea fi constructorul mașinii Apple - January 8, 2021
-
Piața românească de autoturisme a scăzut anul trecut cu 21,79%. Iată ce mașini au preferat românii - January 4, 2021
-
Cristian Milea: Odată cu preluarea Audi România am demisionat de la conducerea APIA - December 17, 2020
-
Ministerul Mediului: Sumele alocate programelor Rabla nu vor scădea. Nu avem în plan o reducere a valorii ecotichetului - November 12, 2020
Google se pregătește să intre pe piața de banking
Alphabet Inc, firma care deţine motorul de căutare online Google, va începe să ofere utilizatorilor posibilitatea deschiderii de conturi curente.
Conform unor surse ale Reuters, începând de anul viitor Alphabet va intra pe piaţa de consumer banking, mergând astfel pe urmele altor giganți din domeniul tehnologiei.
Reuters notează că Google intenţionează să ofere conturi curente în parteneriat cu grupul bancar Citigroup Inc şi o mică cooperativă de credit de la Universitatea Stanford în cadrul unui nou proiect denumit ‘Cache’. Citigroup şi o cooperativa de credit vor gestiona conturile curente la care utilizatorii vor avea acces prin intermediul Google Pay, portofelul digital al Google.
„Abordarea noastră va fi acea de a fi parteneri cu băncile şi cu sistemul financiar. Poate că este o cale puţin mai lungă dar este una mai sustenabilă”, a declarat vicepreşedintele Google, Caesar Sengupta, într-un interviu acordat The Wall Street Journal.
Acest proiect al celor de la Google vine după ce o serie de alţi actori importanţi din sectorul tehnologiei, precum Apple Inc şi Facebook Inc, şi-au anunţat deja în cursul acestui an intrarea pe piaţa serviciilor financiare. Însă intenţia Facebook de a lansa o monedă digitală denumită ‘Libra’ a fost criticată de organismele de reglementare din întreaga lume, îngrijorate de posibilitatea ca ‘Lib să fie utilizată pentru spălarea banilor precum şi cu privire la securitatea datelor utlizatorilor.
La nivel general există îngrijorări cu privire la posibilitatea ca marile companii din tehnologiei să îşi utilizeze influenţa lor uriaşă din sectorul digital în alte sectoare de activitate şi în alte zone ale infrastructurii economice.