Share

IAA Frankfurt 2019: Renault Captur, reinventat

Francezii de la Renault au prezentat la ediția din acest an a Frankfurt Motor Show (IAA) a doua generație a micului SUV Captur. Acesta va fi primul plug-in hibrid din segmentul său.

Vândut în 1,5 milioane de unități de la lansarea sa în 2013, Renault Captur avea nevoie de o modernizare. Pe deoparte pentru că are concurenți tot mai puternici și pe de alta pentru că normele tot mai drastice în privința emisiilor i-au forțat pe francezi să o facă. Și, pentru a putea amplasa noi sisteme de propulsive pe vehicul, inginerii Renault au avut nevoie de o nouă platformă modular. Grație acesteia, pe lângă motoare convenționale,vehiculul va putea fi dotat din 2020 și cu sistemul hibrid E-TECH plug-in. De altfel, acesta va fi primul model din segmental SUV B care are în portofoliu un astfel de system de propulsie.

Aflați mai multe despre Frankfurt Motor Show 2019

„Din 2020, Noul Captur va fi primul model plug-in hibrid din segmentul său. Am dezvoltat un sistem unic de transmisie adaptat pentru hibrid, precum și o tehnologie de gestionare a energiei derivată direct din experiența noastră F1. Renault se angajează să ofere clienților săi tehnologie și inovație la un preț accesibil. Este tradiția noastră, dar și viitorul nostru” a declarat Thierry Bolloré, directorul general al grupului Renault.

Pe o piață care a devenit extrem de competitivă, noul model rămâne fidel identității care i-a adus succesul, oferind mai multe posibilități de personalizare, o calitate percepută îmbunătățită şi tehnologie de ultimă oră.

„Cu noul Captur, am păstrat tot ce era mai bun de la generația anterioară, însă am mers mai departe. La interior propunem o revoluție, iar la exterior avem o transformare amplă, modelul asigurând un număr mai mare de posibilități de personalizare. Pentru Renault, calitatea vieții la bord este o prioritate. Mai multă calitate, mai multă tehnologie şi o identitate de SUV reafirmată: Captur păstrează atuurile care i-au adus succesul, reinventându-se în același timp”, a explicat Laurens van den Acker, director Design Industrial Groupe Renault.

În domeniul blocurilor optice trebuie menționat că Renault Captur are acum tehnologie 100% LED disponibilă încă de la primul nivel de echipare, iar farurile păstrează semnătura luminoasă in forma literei C prin care se disting modelele Renault. Foarte stilizate, ele sunt completate de segmente ornamentale cu efect 3D. 

Ca și în cazul noului Clio, francezii au modernizat puternic interiorul lui Captur. Acesta reține și dezvoltă un „Smart Cockpit”, înclinat ușor spre conducător, cu o nouă consolă de bord. Oferind tehnologii noi și cele mai mari ecrane din categoria sa, noul SUV de segment B propune o ergonomie modernă pentru o experiență de conducere imersivă. 

În afară de versatilitatea interiorului, noul Renault Captur se laudă și cu un portbagaj de 536 litri. Volumul său poate fi ajustat cu ajutorul banchetei posterioare care îşi modifică poziția cu 16 cm și cu ajutorul podelei detașabile, care oferă o configurație pe două niveluri pentru a ușura încărcarea zilnică. Portbagajul prezintă o podea aproape plată atunci când scaunele din spate sunt pliate, asigurând o lungime de încărcare crescută la 1,57 m, cu 11 cm mai mult decât generația anterioară.

Dar, cum prezentarea modelului a avut loc încă de la începutul lui iulie, prezența la Frankfurt Motor Show fiind doar o încercare a francezilor de a îi asigura vizibilitatea meritată vă invităm să găsiți toate detaliile despre noul Renault Captur în articolul scris atunci.

Renault Captur
Renault Captur

Leave a Comment