Share

Sodexo preia 7Card și devine cel mai mare furnizor de abonamente corporate pentru activităţi recreative

Pachetul integral de acţiuni al 7card a fost preluat, în această lună, de Sodexo România în cadrul unei tranzacţii demarate în anul 2016, au anunţat reprezentanţii celor două companii.

„Tranzacţia pe care am finalizat-o cu succes luna aceasta consolidează piaţa beneficiilor extra-salariale şi ne permite să oferim companiilor din România şi mai multă susţinere în realizarea programelor lor pentru fidelizarea şi retenţia angajaţilor. Integrarea 7card între serviciile noastre, o operaţiune realizată firesc în ultimii trei ani, diversifică oferta Sodexo România pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii de zi cu zi a angajaţilor şi performanţa companiilor”, a declarat Sven Marinus, CEO Sodexo Benefits & Rewards Services România.

La rândul său, Andrei Creţu, co-fondator 7card, a menţionat că după finalizarea preluării de către Sodexo România, „lucrurile evoluează la un nivel pe care nu l-am anticipat în momentul înfiinţării companiei Benefit Seven”.

„Rămânem alături de 7card şi dezvoltăm brandul alături de Sodexo. Ne bucurăm să vedem că în şapte ani am crescut atât de mult şi am ajuns la peste 40.000 de abonaţi activi. Ne place să credem că am convins angajaţii că sportul este un lucru benefic şi, în acelaşi timp, am convins companiile că un angajat cu beneficii are o rată de retenţie mult mai mare. Cu o extindere de 70% din totalul sălilor de sport din România, în august 2019, reţeaua 7card este cea mai extinsă din România, iar abonamentul, unul dintre cele mai valoroase beneficii extra-salariale. După finalizarea preluării de către Sodexo România, lucrurile evoluează la un nivel pe care nu l-am anticipat în momentul înfiinţării conpaniei Benefit Seven, dar, firesc, este unul care ne bucură foarte tare”, a spus Creţu.

Un studiu intern al 7card arată că, pe parcursul anului 2018, s-a înregistrat cea mai intensă activitate sportivă în reţea, utilizatorii adunând 1,863 milioane de ore de mişcare, echivalentul a 77.525 de zile şi a 213 ani. Aceeaşi cercetare relevă faptul că, în top cinci industrii cu cei mai sportivi angajaţi în 2018, sunt cei care activează în industria de software service, automotive&componente, bunuri de larg consum, sectorul public şi retail.

Sodexo România este parte din grupul Sodexo, lider mondial în servicii care îmbunătăţesc calitatea vieţii, grup cu peste 460.000 de angajaţi în 72 de ţări. La nivel mondial, Sodexo Group este la 19-lea cel mai mare angajator. Compania este prezentă în România de peste 20 de ani, oferind clienţilor o gamă integrată de beneficii, cu aceeaşi misiune şi valori. Serviciile Sodexo sunt accesate de peste 30.000 de companii şi 1,5 milioane de angajaţi.

Compania Benefit Seven, care a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 7 milioane de euro, a fost înfiinţată în 2011 de către Andrei Creţu, Iulian Cîrciumaru şi Cătălin Ivaşcu, care au introdus în România conceptul de abonamente unice cu acces concomitent la mai multe săli de sport şi wellness. În prezent, abonaţii 7card au acces la o reţea de peste 650 de centre sportive, aproximativ 70% din totalitatea centrelor sportive şi de relaxare din România.

În februarie 2016, Sodexo, lider mondial în servicii pentru calitatea vieţii, a intrat în acţionariatul Benefit Seven.

Leave a Comment